Започна основна реконструкция на два подлеза в район „Централен“

30 Апр 2020 14:31

 

Стартира основна реконструкция на два от подлезите в район „Централен“. Става дума за съоръженията до Водната палата и на кръстовището на бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Стоян Михайловски“. Районният кмет Георги Стаменов присъства на началото на ремонтните дейности.
Подземните съоръжения ще бъдат почистени, ще се ремонтира канализацията им, ще се подменят повредените подови настилки, ще се постави ново осветление и ще се боядисат стените и тавана, които са покрити с графити.
От шахтите на подлеза на бул. “Санкт Петербург“, който не е реконструиран повече от 15 години, бяха извадени десетки чували с боклуци, пръст и пясък. Рехабилитацията на съоръженията, която е за сметка на реконструкцията на други обекти в района, се очаква да приключи до месец.
Обсъжда се възможността в подлезите да бъде монтирано видеонаблюдение, което не само ще помогне за безопасността на гражданите, но и ще играе превантивна роля срещу бъдещи вандалски прояви.
Веднага след ремонта на подземното съоръжение на бул. „Санкт Петербург“, на терена от 2 дка до него, ще бъде изграден парк. В зелената площ ще се посадят дървета, цветя и храсти, ще бъдат оформени и алеи, на които ще се поставят пейки.

Main Menu