„ДРИНК ИМПОРТ“ ЕООД С НОВА ВИЗИЯ НА „ВИНАРИЯ 2024“

29 Фев 2024 10:40
Разпознаваеми сме с дизайнерски бутилки ръчна изработка от стъкло с различна форма, които се предпочитат от ценителите на качествени напитки, коментира мениджърът на компанията Николай Арсов Разпознаваеми сме с дизайнерски бутилки ръчна изработка от стъкло с различна форма, които се предпочитат от ценителите на качествени напитки, коментира мениджърът на компанията Николай Арсов

 

С нова визия посрещна „Дринк импорт“ ЕООД посетителите на международната изложба „Винария 2024“. Утвърденият вносител на квалитетни напитки за българския пазар е обогатил асортимента си. „Повече от 80% от продуктовата ни гама е с нова визия, като голяма част е новост за нашите почитатели. Разпознаваеми сме с дизайнерски бутилки ръчна изработка от стъкло с различна форма, които се предпочитат от ценителите на качествени напитки“, коментира мениджърът на компанията Николай Арсов.


Миналата година „Дринк Импорт“ ЕООД спечели три златни медала от „Винария“. С престижните отличия бяха удостоени плодовите ракии „Златна дюля” и „Вилямовка” на „Подрум певац“, както и узо „Мелтеми“. Те бяха отличени от 14-членно международно жури, в чиито състав участваха топ експерти от Съюза на енолозите в България, Университета по хранителни технологии и уайнмейкъри.

 

Специален гост на щанда на „Дринк Импорт“ ЕООД на „Винария 2024“ бе един от ключовите им партньори от чужбина. За първи път на международното изложение гост бе Александър Станкович. „Много добре работим с моя партньор Николай Арсов, вече 7 години. Около 50% имаме ръст в продажбите на ракии от миналата година, което се дължи на чудесната работа на нашия дистрибутор в България Николай. Нашите напитки се отличават с добро качество, уникален дизайн на бутилката и чудесни плодове – дюли, круши, сливи, грозде“, сподели Александър Станкович. Той уточни, че спечелилата златен медал от „Винария 2023“ ракия „Златна дюля“ е направена от презрели и ароматни жълти дюли. „Плодовете се обработват механично, нарязват се, пасират и ферментират със специално внимание при контролирани условия. Дестилацията на дюлевата ракия се извършва в два качествени медни казана по 350 литра, с газови горелки и електрически смесители. Ракията „Подрум певац Жълта дюля“ е получена при двустепенна дестилация на слаб огън, съзряла при отлежаване в два вида бъчви – дъбови и от черница, придавайки й кехлибарен цвят, незабравим аромат и мекота“, допълни Станкович. Той поясни, че визията на асортимента е съвременна и впечатлява почитателите на квалитетни напитки. Дизайнът на етикетите и опаковките с марка „Подрум Певац“ е дело на съпругата на Александър Станкович – Ивана. Тази година създателят на дестилерията е решил да обогати продуктовата гама с вина, които ще зарадват потребителите.

 

Като успешно оценява участието си Николай Арсов и тази година на „Винария“. „Най-търсени са 10-годишните „Жълта дюля“ и сливова ракия, както и крушовата и кайсиевата, които са с нова визия“, посочи традиционният изложител. Според него това е показателно, че селекцията на напитки на „Дринк Импорт“ ЕООД е на световно ниво и е признание за дейността на компанията.

Main Menu