Светлана Маринова от „Социално подпомагане“ в Пловдив бе отличена с награда

21 Мар 2024 10:55

Светлана Маринова бе номинирана от колегите си в Агенцията за социално подпомагане и получи награда в категория „Социален работник в отдел „Индивидуална оценка на хора с увреждания и социални услуги“на специална церемония в София. Тя й бе връчена от г-жа Румяна Георгиева, главен директор на ГД „Социално подпомагане“ на Агенцията за социално подпомагане.

Г-жа Маринова е едни от доайените на социалната работа с над 40 години професионален опит. Дисциплинирана, отговорна, организирана, познава в детайли работата на помагащия специалист. Тя продължава да работи за хората в нужда. Незаменим член на екипа, тя увлича и предава на колегите си любовта и отговорността към професията ни.
Официалната церемония се проведе на 19 март – Световния ден на социалната работа в гр. София. Като домакин на празника д-р Надя Танева, изпълнителен директор на АСП, откри събитието с вълнуващо слово. Тя подчерта, че социалната работа е уникална и индивидуална - тя е изкуство. Г-жа Танева пожела на колегите си да са все така всеотдайни, да се чувстват щастливи и удовлетворени от постигнатите успехи, защото са избрали професия, отдадена на другите. Да мечтаят и да продължават да носят тази кауза в сърцата си, създавайки увереност и сигурност у всеки човек!.

Приветствие произнесе и министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя отбеляза, че издигането на авторитета на социалните работници е сред основните приоритети на социалното министерство.

Гости на празника бяха заместник-министърът на труда и социалната политика г-н Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, г-жа Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на главна дирекция „Национална полиция”, ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и мн.др.