Полиция и прокуратура разследват побой над ученичка в район Тракия

10 Апр 2024 18:28

Пловдивската районна прокуратура се самосезира по медийни публикации и започва проверки във връзка с публикувани два видеоклипа за побой над тийнейджърка в района на училище в Пловдив и на друго момиче в подлез в район “Тракия“. Проверките са образувани за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

На единия клип се вижда как в двора на училище „Симон Боливар“ в кв. „Изгрев“ момиче пребива друго дете. По време на физическата саморазправа момичето скубе косата на съученичката си, а после я рита няколко пъти с крак. Децата наоколо се опитват да спрат побойничката, която наричат Мая“, а някои от тях снимат с телефони.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да бъдат установени участниците в сбиването –жертвата, извършителите и присъстващите, а също да бъде изяснено дали те са ученици. Ако това е така, ще бъдат изискани писмени обяснения от директорите на съответните училища за предприетите мерки във връзка със случая.

Прокуратурата е разпоредила също да бъдат поискани писмени обяснения от директора на училището, в двора на което е заснет инцидента, независимо дали участниците в него са ученици там.

Проверката е възложена на 6 РУ на МВР-Пловдив, а срокът за приключването е едномесечен.

На другия видеоклип се вижда, че момче пребива момиче в подлез в жилищен район „Тракия“. За този побой е подадена жалба в Районната прокуратура на 6 март тази година. Дадени са били указания да бъдат разпитани жертвата и очевидците, изискани са медицински документи и др. Проверката се извършва от служители на полицията и все още не е приключила.

Main Menu