Промяната очакват компроматна предизборна кампания

16 Апр 2024 07:16

Не виждаме коалиция с ГЕРБ след изборите.Това заяви в Пловдив бившия финансов министър Асен Василев. От партията очакват компроматна предизборна кампания, но заявиха, че ще се държат над нея, съобщи БНТ.

"Това, което аз не виждам в този скандал е, ако наистина има контрабанда някой е вдигнал бариерата на границата, някой шеф на смяна си е затворил очите, ДАНС или са направили контролно производство и всичко. Това са го следили в реално време или не са разбрали, или някой от ДАНС също си е затворил очите, така че нека да видим всички факти за това какво се е случило и когато тези факти излязат да се види кой се е затварял очите на всички тези места, да се види реално тези хора от кой са били назначени и от кой са били уволнени", каза Асен Василев.

"Не знам защо акцента отиде някъде другаде. Акцентът трябва да бъде върху това, че антикорупционната комисия, изпълняващия функциите главен прокурор и ДАНС това, което направиха е да спретнат едно мероприятие, спрямо главния секретар без в момента да са доказали нищо.Това, което трябва да се занимават те е да обяснят, ако е имало канали за корупция кой ги е покривал, кой е пускал камионите, както стана дума, за да знаем каква е истинската картина в момента това, което виждаме е някаква мозайка от снимки, както някой беше написал доста остроумно имаме подадено обвинение за някой, който организира престъпна група, свързана с корупция, но нямаме никой обвинен за корупция кога ще видим някой който да е обвинен за корупция", обяви Николай Денков.

"Аз лично си признавам грешката, че се надявах, че реформата, която започнахме с всичките закони и имаше вече прогрес, че тези реформи могат да продължат и в някаква част в реалните назначения при регулатори, може би дори в правосъдната система донякъде.Това, което видяхме обаче е че и ГЕРБ и ДПС не са готови да предадат властта, която се управлявали всичките тези години в така наречените постоянна или перманентна власт, но това, което и те мисля, че ще бъдат изненадани е, че всички тези българи, които искат нормална европейска държава, няма да изчезнат", заяви Кирил Петков.

Main Menu