Николай Иванов: Избрах БСП, защото поставя за своя мисия социалната справедливост и прогрес за хората

31 Окт 2021 10:07

 

 

Избрах БСП, защото поставя за своя мисия социалната справедливост и прогрес, свободата и грижата за хората на труда
казва Николай Иванов – пети в листата на Коалиция „БСП за България“ в Пловдив град

48-годишният Николай Иванов е завършил със златен медал Математическата гимназия в Пловдив. Той е магистър инженер „Компютърни системи“ от Технически университет – София. Реализирал е солидна международна кариера в сферата на телекомуникациите, транспорта, цифровите трансформации. Работил е за водещи глобални компании сред които Дойче Телеком, Телеком Австрия, Суиском и др. Живял е в Букурещ, Виена и Кьолн, пропътувал е света и е консултирал правителства, телекоми, комунални и енергийни компании на петте континента.
„Преди три години се върнах в родния Пловдив, защото реших, че е време да дам обратно част от инвестицията, която получих – безгрижно и пълно детство, висококачествено средно образование, широка обща култура и достъп до най-съвременните културни, технологични и социални достижения“ – споделя Иванов.
В политиката видял възможност да работи за любимия си град и за преодоляване на 12-годишното изоставане от света на България.
„Избрах БСП, защотопоставя за своя мисия социалната справедливост и прогрес, свободата и грижата за хората на труда. Вярвам, че БСП означава компетентно, почтено и отговорно управление“ – убеден е той.
Дългогодишният международен опит в корпоративното управление и в стратегическото консултиране му дават самочувствие и увереност, че ще бъде полезен в областите от своята компетентност - стратегическо управление и иновации; телекомуникации, ИТ и дигитална трансформация; транспорт, инфраструктурно развитие, комунални услуги и енергетика; инвестиции, регионална политика и трансгранично сътрудничество.
Акцент в работата му като народен представител ще бъде ускоряване на икономическия растеж чрез привличане на иновативни и социално отговорни международни корпорации, защита на малкия и среден бизнес, стимулиране на младежкото предприемачество и инвестициите в знание и растеж. Смята, че е крайно време в България да се създаде здрава, прозрачна и конкурентна бизнес среда чрез освобождаването на администрацията от зависимости, пълна дигитализация и подобряване работата на регулаторите в полза на цялото общество.
За своя лична кауза Николай Иванов приема възстановяването и модернизацията на железопътните превози и инфраструктура у нас. Твърди, че релсовият транспорт е най-екологичният, най-ефективният и най-социалният транспорт.
„Като наследник на три поколения железничари, ме боли за сегашното незавидно положение на железопътния сектор. Ще вложа всичките си знания и опит в транспорта и комуникациите за наваксване на вече 32-годишното изоставане на българския жп транспорт от европейските ни съседи“ – категоричен е Иванов.
Приоритети в социалната сфера за Николай Иванов са борбата с демографската криза, правото на достоен и недискриминационен труд и грижата за възрастните хора. От особена подкрепа се нуждаят работещите млади семейства, която може да се реализира чрез семейно подоходно облагане, данъчни преференции и директни стимули при раждане на дете, осигуряване на места в детските градини, целеви жилищни програми. Настъпващата дигитална икономика предпоставя работни места с висока добавена стойност, но реализирането им предполага програми за пре- и доквалификация и осъвременяване на професионалното образование. Не на последно място, дълго отлаганата пенсионна реформа най-после трябва да осигури достойни доходи на нашите родители.

Main Menu