Здравко Петлешков: Качествена градска среда и устройствено планиране в полза на гражданите

26 Окт 2023 14:23

 

Здравко Петлешков е роден в Пловдив. Завършва средното си образование в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия - „арх. Камен Петков“, гр. Пловдив. Към момента е студент във Варненския свободен университет - „Черноризец Храбър“, специалност „Строителство на сгради и съоръжения“. Управлява фирма в областта на строителството. Г-н Петлешков владее английски и немски език“.

Основната му мотивация за влизане в битката за местното управление, е желанието родния му Пловдив, да се развива планирано, а не както до момента на парче и да бъде, чист , зелен град с бъдеще за младите.

Здравко има опит в управлението на инвестиционното проектиране, работи за каузата на „Заедно за Пловдив“, като един от лидерите на екипи „Пловдив- град за хората“ – строителна и жилищна политика.

Като общински съветник, Петлешков ще работи за надграждане на стандартите за качествена градска среда и устройствено планиране в полза на гражданите, както и за пълна дигитализация на административните градоустройствени процеси, за да може Пловдив да развива качествена градска среда с мисъл за хората.

Гласувайте за Здравко Петлешков с 69 в бюлетината за общински съвет и с лична преференция 107 на МК „Граждани за общината“.