Десислава Трифонова: Държавата трябва да защити потребители от едностранното индексиране на цените от мобилните оператори

19 Фев 2024 13:40

Едностранното индексиране на цените по договорите от страна на мобилните оператори бе основният проблем, който днес гражданите поставиха пред народния представител от ГЕРБ Десислава Трифонова по време на приемната й в Пловдив.

Десислава Трифонова е председател на Подкомисия за наблюдение на дейността в областта на защитата на потребителите и ограничаването на монополите в 49-то Народно събрание.

„В сряда - 21.02.2024 г., ще проведем заседание на Подкомисията, на което ще изслушаме цялото ръководството на Комисията за защита на потребителите и представители на телекомите. Специално ще бъде поканен и омбудсманът на Република България Диана Ковачева, която винаги е много
активна, когато става въпрос за защита на потребителите“, съобщи Десислава Трифонова.

Тя подчерта, че безсилието на държавата да защити потребителите от едностранното индексиране на цените по договорите с телекомите трае вече 3 години.

„Вече близо месец Комисията за защита на потребителите не може да предостави доклад на Подкомисията, на която съм председател, становище законна ли е индексацията или не. Държавата трябва да защити потребители от едностранното индексиране на цените от мобилните оператори“, категорична бе Десислава Трифонова.

Main Menu