Балотаж в 16 общини на Пловдивска област

05 Ное 2023 08:11

В 16 общини в Пловдивска област днес се провежда втори тур на местните избори. В 12 от тях балотажът е за кмет на община, а в общините Лъки, Раковски, Родопи и Садово, които си избраха кметове на първи тур, днес избират кметове на кметства. Общият брой на избирателните секции в областта е 906.

В 10 от общините в Пловдивска област на балотаж отиват досегашните кметове. В 8 от общините се състезават кандидати на БСП, в 7 – на ГЕРБ. В Калояново на балотаж отива представител на ПП-ДБ, а в Съединение, Стамболийски и Сопот – представители на местни формации.

В Асеновград за кмет на общината на втори тур се борят досегашният кмет д-р Христо Грудев от ГЕРБ и Петко Чирпанлиев от БСП, а в общината 2 села избират кметове. В Карлово до урните днес отиват дългогодишният градоначалник д-р Емил Кабаиванов от МС СДС (ГЕРБ) и Веска Ненчева от БСП. В общината 4 селища избират кметове на втори тур. Досегашният кмет на община „Марица“ Димитър Иванов, издигнат от „Обединени земеделци“, се сблъсква с Виолета Христодулова от БСП. В общината 6 села избират днес своите управници.

В 6-те общини, които си избраха кмет на общината на първи тур, няма да има балотажи само в Куклен и Кричим. В 3 от общините днес до урните ще отидат само жителите на по 1 село – с. Белица в община Лъки, Белозем в община Раковски и Милево в община Садово.

Най-много балотажи ще има в 7 села в община „Родопи“, където бе избран кмет на общината още на първи тур.

Main Menu