Кметът на Стрелча остава на поста си

29 Мар 2019 16:58

 

Районният съд в Панагюрище отказа да отстрани от длъжност кмета на Стрелча Стойно Чачов, съобщи bTV. Прокуратурата настояваше това да се случи, за да не влияе върху показанията на подчинените си. Срещу градоначалника беше повдигнато обвинение за оказване на принуда върху служители.

Разследването е за 19 служители на Община Стрелча, на които било наредено да си напишат предварително молбите за напускане. До момента по делото са разпитани 40 свидетели.

По-рано днес на влизане в съдебната зала Чачов заяви, че съвестта му е чиста и това е "мръсен номер", с който се цели да го откажат от надпреварата за местните избори.

Припомняме, на 12 март "Икономическа полиция" влезе в общината в Стрелча по сигнал на служители. На пресконференция кметът категорично отрече да е оказвал психологически натиск върху служителите си. Той коментира, че полицейската акция срещу него била "бразилска сапунка".

 

От своя страна Румен Петков - лидерът на АБВ, чийто член е Чачов, поиска оставката на директора на областната полиция заради "недопустимото" нахлуване на служителите на реда в общината.

На съдебното заседание на 20 март Чачов не се яви на разпит в съда поради служебен ангажимент.