Главен инспектор Венелин Костов застава начело на РУ-Стамболийски

18 Окт 2023 18:44

Главен инспектор Венелин Костов застава начело на РУ-Стамболийски, заменяйки на поста досегашния полицейски директор - главен инспектор Ангел Керпиев.

Досега Венелин Костов е заемал поста началник на Трето РУ в Пловдив.

В стъпителните си думи старши комисар Георги Чергов изтъкна професионалните качества на главен инспектор Венелин Костов и изрази благодарност за проявената от него готовност да изпълни отговорната задача да възстанови доверието на местната общественост към работата на полицията. Като досегашен началник на Трето РУ главен инспектор Костов е доказал високия си професионализъм и воля да се справя с предизвикателствата в службата. Има пълната ми подкрепа да създаде свой екип и необходимата организация, с която и РУ-Стамболийски да повиши ефективността си, бе категоричен директорът при представянето на новия началник. В допълнение той изрази надежда, че занапред служителите на районното управление ще успеят да променят линията на работата си като покажат по-висока мотивация, дисциплина и старание в изпълнение на ежедневните задачи. Сред набелязаните към състава изисквания бяха и внимателното разглеждане на всеки един отделен сигнал или случай и извършаване на качествена и срочна проверка. Не на последно място бе изтъкнато и очакването служителите да намерят правилен подход, за да превъзмогнат породилото се отношение към тях в резултат на ситуацията в село Цалапица. Директорът гарантира пълно съдействие за разрешаване на служебни въпроси и проблеми, в т.ч. кадровата обезпеченост и подобряване на материално-техническата база.
Пред колегите си главен инспектор Венелин Костов подчерта, че поемайки поста ще положи всички усилия да изведе РУ - Стамболийски на челни позиции по всички показатели сред останалите подразделения на пловдивската дирекция на МВР. Той бе категоричен, че в работата си изцяло ще се базира на качества като отдаденост и професионализъм, както и спазване на принципа на субординацията.Венелин Костов е роден през 1978 година. Притежава диплом за завършено висше образование през 2002 г. в пловдивския филиал на Технически университет, квалификационна степен „магистър”. В системата на МВР започва работа през септември 2003 година на длъжност полицай в сектор „Охранителна полиция” при Второ РУ в Пловдив. В същото подразделение преминава през позицията на младши полицейски инспектор, а през 2005 година – и като младши разузнавач. През 2008 година става разузнавач в Трето РУ, където през 2016 година е началник на една от групите за противодействие на криминалната престъпност, а през 2018 – и на сектор „Криминална полиция”. През 2020 година е преназначен като началник на сектор в Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР. От юни 2021 година ръководи Трето РУ – Пловдив. Считано от 18.10.2023 година е преназначен със заповед на министъра на вътрешните на длъжност началник РУ-Стамболийски.

За професионално изпълнение на служебната си дейност е награждаван многократно от ръководството на МВР.

Main Menu