Илия Зюмбилев участва в тържествата на община Първомай

01 Май 2024 20:19

 

Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев бе официален гост на градския празник на община Първомай и запалването на традиционния огън на Майските културни празници. Събитието, което събра голям брой участници и зрители, се проведе на площад "Св. Св. Кирил и Методий".
В хода на празничните обреди, вниманието беше насочено към заслужилите учители и културни дейци от града, които бяха удостоени с почетния знак на града.

Сред официалните гости на събитието бяха и вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на Първомай Николай Митов, кметове на Сопот Станислав Стоенчев, Брезово – инж. Калин Калапанков, Хисаря – Ива Вълчева, Садово – Димитър Здравков, населени места от областта, политици, интелектуалци, гости и жители на града.

“Поздравявам ви с празника на труда - 1 май, както и с празника на нашия обичан град Първомай. Днес отново имаме възможността да се съберем и да отдадем заслуженото признание на всички, които с труд, усърдие и постоянство допринасят за развитието на нашата общност и област. Майските културни тържества носят със себе си духа на единство и хубаво настроение, от което имаме нужда. Днес, в този специален ден, нека се възползваме от възможността да се свържем отново като общност и да отдадем почит на труда и постиженията на всеки един от нас”, каза инж. д-р Зюмбилев.