6 000 лева за пострадалото семейство от с. Костиево отпуска Община Марица

28 Мар 2024 16:05

 

По предложение на кмета на общината Димитър Иванов бе гласувана допълнителна точна в дневния ред на сесията на Общинския съвет, който с едноминутно мълчание почете паметта на загиналото в Германия семейство Жилови.
„Във връзка с нещастието, което сполетя наши жители от с. Костиево, предлагам да бъде подпомогнато семейството, за да транспортира своите близки до родното място. С 6 000 лева от общинския бюджет можем да подкрепим близките на загиналото в Германия семейство Жилови“, заяви Димитър Иванов. Съветниците единодушно гласуваха дарението, с което роднините на Кънчо и Катя Жилови, чийто постоянен адрес е в с. Костиево, ще бъдат подпомогнати. По инициатива на кмета Димитър Иванов в администрацията на Община Марица е поставена кутия за дарения за семейство Жилови. Той първи остави лични средства и изказа съболезнования на пострадалото семейство.

 

На днешната сесия съветниците приеха и актуализация на бюджета на общината за 2024 година, като отпуснаха допълнителни средства на ОУ „Иван Арабаджията“ в с. Царацово за обособяване на площадка по спечелен от училището проект за обучение по безопасност на движението, както и за техническо оборудване на КИЦ „Малтепе“. Успешно е функционирането на културно-информационния център на археологическия комплекс „Малтепе“, като една от най-желаните дестинации за детски туризъм и неформално образование в област Пловдив. Това сочат данните в отчета на Програмата за управление на туризма през 2023 година. Той е привлякъл над 3000 деца като участници в трите образователни пакета, които предлага. В подкрепа на развитието на туризма на територията на общината съветниците приеха програма за 2024 година, като в нея основна цел е повишаване на привлекателността на Община Марица като туристическа дестинация. По този повод общинското ръководство ще работи за благоустрояване на инфраструктурата, развитие на туристическите атракции и подобряване състоянието и експонирането на културно-историческото наследство.

Main Menu