Почина баскетболният треньор Станислав Бояджиев

19 Апр 2020 17:42

 

На 74-годишна възраст след кратко тежко боледуване се разделихме с баскетболния треньор Станислав Бояджиев, съобщиха от Българската федерация по баскетбол.

Като играч той пет пъти печели купата на България. С българския национален отбор по баскетбол играе на Олимпийските игри в Мексико през 1968 г.

 

Славата на Бояджиев се разраства на треньорското поприще. Още съвсем млад, той поема женския отбор на "Левски Спартак" и го води към едни от най-големите успехи на клубния баскетбол в 100-годишната история на играта в България.

Начело на "сините" той е в основата на спечелването на Купата на европейските шампионки през 1984 г. Под негово ръководство тимът триумфира два пъти с купата "Лиляна Ронкети" - през 1978 и 1979 г. Освен това на сметката му са шест Купи на България и пет титли на страната.

След края на кариерата си дълги години продължава да работи за развитието на българския баскетбол, като изпълняваше длъжността Директор Женско направление към БФБаскетбол.

Само преди година загубихме още едно светло име от треньорския състав на женския баскетбол - Иван Коконов, който като треньор донесе четири Купи на България при жените с три различни отбора.

Main Menu