Купата на България: Ботев Пд - Локо Пд 0:1

15 Май 2019 17:37

Финалът за Купата на България между пловдивските Ботев и Локомотив се играе при резултат 0:1. Ален Ожболт отбеляза гол с пета в 73-ата минута, като подлуди феновете в "бяло-черно".Близо 20 000 пловдивчани пристигнаха на стадион "Васил Левски", около 1000 от феновете на "смърфовете" все още не бяха стигнали до центъра на столицата, когато Николай Йорданов даде начален сигнал на мача.

Бултрасите извадиха хубава хореография от фентъзи епос поредицата "Игра на Тронове", като показаха отстраните отбори от турнира преди битката за трона.
"Ботев Пловдив идва! Нека играта за трона започне", написаха феновете на "канарчетата" под картата с емблемите.
Сектор "Г" все още не беше пълен, като това попречи в началото на мача да бъде вдигната хореографията на привържениците на Локомотив.
Първата възможност за гол беше за Антонио Вутов, който в 7-ата минута стреля с глава над горната греда от няколко метра. "Черно-белите" пък отвърнаха с опасно влизане в наказателното поле на Димитър Илиев, но Балтанов изчисти в корнер неговото подаване. Секунди по-късно всички на трибуните аплодираха снимката на таблото на Динко Дерменджиев, който напусна този свят в началото на месеца.

 

Гледай на живо!

Ботев: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Еберт Кардосо, Александър Тонев, Тодор Неделев, Антонио Вутов

Локомотив: Мартин Луков, Милош Петрович, Димитър Везалов, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Абделхаким Буна, Игор Банович, Момчил Цветанов, Ален Ожболт, Анте Аралица, Димитър Илиев

Main Menu