Сдружение Ботев с две инициативи на 2 юни /видео/

02 Юни 2020 13:21

Сдружение Ботев обяви две инициативи на 2 юни - деня на патрона на клуба Христо Ботев. От Сдружението планират създаване на Алея на славата на Колежа, която да бъде започната с паметник на големия Динко Дерменджиев - Чико. Другата инициатива е отпечатването на Ботев лист, която спира своето издаване след 1944г. Днес за първи път беше издаден отново Ботев лист.

"На днешния ден 2 юни жълто-черната общественост обявява две свои инициатива. Смятаме да изградим на стадион Христо Ботев Алея на славата. Първият монумент ще бъде на Динко Дерменджиев - Чико. Прави се организация, създава се инициативен комитет ще бъде проведен конкурс за автори, които да представят своето виждане как да изглежда паметника. Идеята е този паметник да бъде със средства събрани от хората, а не от институции, защото смятаме, че това е правилно. Това е самото начало на тази инициатива. Направихме връзка с архитекта на стадиона арх. Савов той обмисля къде ще е най-добре да бъде разположена алеята на славата."

"Втората ни инициатива е възраждане на една много хубава традиция след освобожденските години, която за съжаление е прекъсната след 1944г. Футболното дружество на Ботев издава всяка година на 2 юни т.нар. Ботев лист. С него си спомняме за нашия патрон, вътре в него се поместват стихотворения на нашия патрон, биографични описи и различни обръщания покрай футболното дружество. Идеята е била да бъде почетен Христо Ботев и ние днес го правим за първи път след 1944г."

Main Menu