Ботев (Пловдив) гостува на Левски

07 Мар 2021 08:38

Ботев Пловдив гостува на Левски в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Мачът започва в 17:00 часа, а главен съдия ще бъде Георги Николов.

''Сините'' заемат 9-та позиция с 20 точки. ''Канарчетата'' се намират на 12-то място с 16 пункта.

Левски записа една победа, три равенства и една загуба в последните си пет двубоя в първенството. ''Жълто-черните'' записаха две равенства и три загуби в последните си пет шампионатни мача.

За последно двата отбора се изправиха един срещу друг на 26 септември 2020 година. Тогава Ботев победи с 2:1 Левски в Пловдив.

Очаква се треньорът на Левски Славиша Стоянович да заложи на Микулич на вратата, а пред него да действат Михайлович, Монсалве, Сулака и Рерас. Защитата е много силно звено в Левски, като "сините" все още нямат допуснат гол в първенството през пролетта. В средата на терена ще действат Райнов, Даске, Мохамед, Юруков, а в предни позиции ще се разчита на дуото Робърта - Мартин Петков.

Наставникът на Ботев Пловдив има доста проблеми с контузени играчи. Аут от сметките му са Мите Цикарски, Виктор Генев и Салиф Сисе. Дилемата пред Валентич е дали да пусне до Атанас Илиев бразилеца Маркиньос, който се разписа срещу ЦСКА 1948 за Купата на България.

Вероятни състави:

Левски: Микулич, Михайлович, Монсалве, Сулака, Рерас, Райнов, Даске, Мохамед, Юруков, Робърта, Петков.

Ботев Пловдив: Георгиев, Работов, Янсон, Младеновски, Филипов, Еспиноса, Шоколаров, Конате, Току, Маркиньос, Илиев.

Main Menu