Ботев Пловдив гостува на Левски

20 Май 2021 08:03

Тази вечер от 20:00 часа Ботев Пловдив гостува на Левски в среща от 5-ия кръг на плейофа за 7-10 място в efbet Лига. 

''Сините'' се надяват да продължат добрите си игри в плейофа и да запишат нов успех на сметката си. Те все още имат надежда да се преборят с Черно море за 7-ата позиция и за участие в баража за Лигата на конференциите. 

На ''Герена'' обаче ще трябва да стискат палци варненци да не победят в днешното си гостуване на Царско село. В противен случай те още днес ще си гарантират седмото място и ще обезсмислят мачовете до края.

Ботев Пловдив пристига на ''Герена'' в не особено добро състояние на духа. Пловдивчани не се борят за нищо и ще играят единствено за своята част. ''Жълто-черните'' се намират в сериозна дупка от седем поредни мача без успех. 

Статистиката показва, че Левски има сериозно предимство в досегашните си срещи с Ботев. Столичани могат да се похвалят със 77 успеха и 40 загуби, като 23 срещи са завършили наравно. През този сезон обаче силите са напълно изравнени, като "Канарчетата" спечелиха първия сблъсък в Коматево с 2:1, след това срещата на "Георги Аспарухов" завърши 2:2, а последният двубой от плейофите бе на сметката на "сините" с 1:0 като гост.

 

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Микулич, Найденов, Атанасов, Монсалве, Галчев, Юруков, Райнов, М. Петков, Михайлович, Димитров, Краев

БОТЕВ: Георгиев, Филипов, Младеновски, Генев, конате, Еспиноса, Шоколаров, Рабей, Току, Маркиньос, Илиев

Стадион: "Георги Аспарухов", София

Съдия: Георги Иванов

Начало: 20:00 часа

Main Menu