Ботев Пловдив гостува на Локомотив София

30 Окт 2021 08:24

Ботев Пловдив гостува на Локомотив София в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата между двата отбора започва в 16:45 часа. 

Мачът е от изключително важно значение и за двата тима, които влязоха в лоша серия от загуби. При домакините те са 3 поредни във всички турнири, а при пловдивчани - 2. 

Локомотив София показва стабилни игри от началото на сезона, като е особено убедителен при домакинствата си. Отборът до момента има 3 победи и 1 загуба, макар да се наложи да домакинства на 3 различни стадиона - на комплекс ''Царско село'', на ''Васил Левски'' и на своя ''Локомотив'' в мача за Купата на България с Локомотив Пловдив. Сега ''железничарите'' ще домакинстват на националния стадион. 

Ботев Пловдив започна сезона повече от добре и записа поредица от позитивни резултати. В последните два кръга обаче пловдивчани записаха загуби от фаворитите в първенството ЦСКА-София и Лудогорец. ''Канарчетата'' имат 3 равенства и 2 загуби като гост от началото на сезона в шампионата. 

Локомотив София има предимство в исторически план в срещите с Ботев. Двата отбора са изиграли 114 мача в елита, като столичани са с 53 победи, срещу 36 победи на ''канарчетата'' и 25 равенства.

 

Вероятни състави:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ: Любенов, Рапосо, Крачунов, Кацикас, Орачев, Семерджиев, Кацаров, Октавио, Александров, Пинсон, Димитров

БОТЕВ ПЛОВДИВ: Аргилашки, Супрайен, Янсон, Генев, Минков, Конате, Току, Неделев, Рабей, Бароан, Маркиньос

 

Стадион: "Васил Левски", София

Съдия: Драгомир Драганов

Начало: 16:45 часа