Името на Динко Дерменджиев-Чико вече е патентовано

17 Ян 2024 11:27

Името на легендарният футболист на Ботев Динко Дерменджиев-Чико е патентовано и защитено, което гарантира неговата неприкосновеност, съобщиха от Фондация „Жълто и Черно“.

Ето какво написаха те:

"Уважаеми Ботевисти,

В качеството си на организация, имаща за цел опазване и развитие на културно-историческото наследство на любимия ни „Ботев“ Пловдив, както и с оглед прекратяване на порочни практики, касаещи комерсиализацията на същото, „Фондация Жълто и Черно“ ви уведомява за следното: Името на клубната ни икона Динко Дерменджиев – Чико вече е защитено с патент, гарантиращ неговата неприкосновеност!

Оторизирани сме от семейството и наследниците на легендарния Динко Дерменджиев - Чико да съобщим, че всеки един опит за използване неговото име с комерсиална цел, без изричното позволение на същите, ще бъде преследвано с цялата строгост на закона както в България, така и във всяка една друга държава по света.

„Фондация Жълто и Черно“ адмирира случилото се, като заявява готовност при необходимост да подпомогне всеки един бивш футболист, ръководител или деятел, съпричастен с „жълто-черната“ история, да защити своето име и достойнство от посегателства", написаха от Фондация "Жълто и Черно".

Main Menu