ЦСКА-София и Ботев Пловдив обещават здрав сблъсък

17 Мар 2024 07:51

Отборите на ЦСКА-София и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион ''Васил Левски'' започва в 17:45 часа и ще бъде ръководена от Ивайло Стоянов. 

Днешният сблъсък е първият от пролетната трилогия между двата отбора. В рамките на следващия месец и половина ЦСКА-София и Ботев (Пловдив) ще се срещнат още два пъти, тъй като жребият за Купата отреди да се изправят един срещу друг на полуфинал.

Столичани записаха две поредни в първенството. Те се намират на второто място в класирането с актив от 51 точки. ''Жълто-черните'' заемат деветата позиция с 33 пункта. 

В миналия кръг ''червените'' надделяха над ЦСКА 1948 с 2:1 като гост, а ''канарчетата'' допуснаха домакинско поражение от Лудогорец (0:2). 

ЦСКА-София ще бъде без контузените Тобиас Хайнц и Юрген Матай, а до последно под въпрос за двубоя ще бъдат Мартин Стойчев и Емануел Шакич. В лагера на пловдивчани също има проблеми. Йонас Там и Константинос Балоянис са наказани, тъй като при загубата от Лудогорец получиха петото си официално предупреждение през сезона. Добрата новина за Керкез е, че ще може да разчита на две от новите си попълнения - Кристиян Начукву и Джон Емануел.