Време е за полуфинал: Ботев Пловдив гостува на ЦСКА-София

17 Апр 2024 07:49

Отборите на ЦСКА-София и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в първи двубой от полуфиналите на турнира за Купата на България. ''Червените'' посрещат ''жълто-черните'' на Националния стадион ''Васил Левски''. Срещата между двата тима започва в 19:00 часа и ще бъде ръководена от Драгомир Драганов. Реваншът ще се играе на стадион ''Христо Ботев'' в Пловдив на 1-ви май.

Последните дни бяха динамични за ЦСКА-София. Клубът се раздели с наставника Нестор Ел Маестро след поражението от Пирин у дома. На негово място дойде познато име в лицето на Стамен Белчев, който допреди дни водеше дубъла на „червените“. Белчев познава добре обстановката в клуба и от него се очаква да спечели Купата. В същото време Ботев записа успех с 2:0 над Ботев (Враца) у дома и е в битката за Топ 6, както и за ценната Купата, която всички фенове на отбора желаят. В последните се изписа доста за случващото се в клуба. Наставникът Душан Керкез е с изтичащ договор и бъдещето му е обвързано с резултатите, които отборът ще постигне в следващия месец. До момента Керкез върши чудесна работа, след като пое отбора в дъното на таблицата.

Капитанът на Ботев Ивелин Попов се завръща като титуляр днес. Попето беше болен и влезе като резерва в двубоя срещу Ботев Враца. Сега обаче той е готов за сблъсъка с ЦСКА-София. В същото време стана ясно, че и Янис Карабельов ще се завърне в групата на Ботев за двубоя. Той имаше контузия в ръката и пропусна последните мачове.

 

Вероятни състави: 

ЦСКА-София: Бусато; Кордоба, Махмутович, Матай, Вион; Юга, Кареасо; Асприля, Линдсет, Хайнц; Каранга

Ботев Пловдив: Ханкич; Минков, Конте, Там, Балоянис; Ето'о, Мертенс; Акере, И. Попов, Уме; Брахими

 

Main Menu