Ботев приема ЦСКА 1948 в двубой с огромно значение

06 Май 2024 08:04

Отборът на Ботев (Пловдив) посреща ЦСКА 1948 в двубой от втория кръг на плейофната фаза на efbet Лига. Двата тима се намират в групата, определяща отбора, който ще участва в бараж за европейските клубни турнири. Мачът на стадион ''Христо Ботев'' стартира в 20:15 часа.

Преди дни на същия стадион ''канарчетата'' записаха исторически успех над ЦСКА - София пред близо 19 000 зрители. Тази победа и успехът в първия двубой срещу столичани прати ''жълто-черните'' на финал за Купата на България, така че настроението в клуба е приповдигнато.

В предишния кръг пловдивчани допуснаха поражение от Славия на ''Колежа'' с 0:1, а ЦСКА 1948 спечели точка при домакинството си на Арда, завършвайки наравно 1:1.

Голяма е вероятността наставникът на Ботев Душан Керкез да си направи добра сметка кой от футболистите му да остане на резервната скамейка. Антоан Конте и Ивелин Попов може би няма да участват в мачовете с ЦСКА 1948 и Арда. Двамата имат по 8 жълти картона, а при 9- ти ще бъдат наказани с по 2 мача и така ще пропуснат финала срещу Лудогорец на 15 май.