Локо София убедителен лидер след разгром над Септември

25 Авг 2020 20:06

Отборите на Септември (София) и Локомотив (София) играят при резултат 2:5 в столичното дерби от 4-ия кръг на Втора лига. Денислав Станчев беше точен в 15-ата минута. Асен Георгиев изравни в 37-ата минута. Светослав Диков върна преднината на "железничарите" в последната минута на първата част от дузпа, която обаше не съществуваше. Веднага след почивката Александър Александров от гостите направи хубав пробив отдясно и с премерен удар направи 3:1. Марио Илиевски намали в 66-ата минута. Три минути по-късно обаче Илиян Стефанов върна преднината от два гола, а в 74-ата минута вкара и пети гол във вратата на Здравков.

Мачът стартира с по-активна игра на възпитаниците на Христо Арангелов, които в 5-ата минута направиха голям пропуск. Централният бранител на "железничарите" Матеус Роча сбърка в наказателното поле и прати топката в краката на Александров, който подаде моментално на Владимир Николов. Таранът стреля силно с левия крак от 5-6 метра, но топката мина покрай гредата. Минута по-късно бомбен шут на Ачков от над 25 метра не уцели вратата на Василев.

В 8-ата минута невероятен пропуск направи Светослав Диков. Голмайсторът на гостите пропусна да вкара на празна врата с глава от два метра.

Играта се изравни постепенно, а в 15-ата минута отлична атака на лидера в класирането завърши с гол във вратата на Павел Здравков. Денислав Станчев беше изведен технично от Илиян Стефанов и с левия крак даде аванс на Локо.

Попадението, което е второ за крилото през тази кампания, стресна играчите на Септември, които трудно организираха атаки в следващите минути. Играещият доста слабо в този мач Матеус направи груб фаул в 36-ата минута, за което получи и първия жълт картон в мача. Бразилецът направи още по-голяма грешка при центрирането от свободния удар, след като Влади Николов не успя да нанесе удар с глава, той спря топката с гръб в малкото наказателното поле пред Василев, като свали топката на Асен Георгиев. Пристигналият от Хебър футболист без проблем изравни с първото си попадение за клуба, което е първо и във вратата на Локо през този сезон.

Буквално в последната минута на първата част Ферари нахлу в наказателното поле на домакините, след което се хвърли пред Ангел Грънчов, който дори не протегна крак. Реферът Георги Гинчев се заблуди и посочи бялата точка, въпреки нямаше нарушение. Зад топката застана Диков, който хладнокръвно върна преднината на Локомотив.

На почивката Иван Колев замени младия Николов с Красимир Милошев, а секунди след това отборът му вече водеше с 3:1. Дясното крило Александър Александров вкара страхотен гол. Той проби отдясно, преодоля технично двама бранител и прати топката в горния ляв ъгъл на Здравков.

Голът даде още повече самочувствието на гостите, които пропуснаха няколко чисти положения. Вратарят на Септември Здравков първо спря резервата Наско Милев (61), а след това и Диков (65). Така в 67-ата минута изненадващо домакините намалиха и се върнаха в мача. Влезлият от резервната скамейка Аспарух Смилков намери Марио Илиевски, който бе оставен непокрит и без проблем вкара във вратата на Василев.

Септември започна да вярна, но веднага Локомотив показа, че в момента е по-добър отбор и ще играе главна роля в първенството. Младежкият национал Илиян Стефанов беше изведен от тъч и технично с левия крак прехвърли Здравков в 69-ата минута. Пет минути по-късно плеймейкърът на Колев матира тотално домакините с нов гол. Юношата на "сините" този път се разписа с точен изстрел от 15 метра след подаване на Милев.

Домакините търсят втори пореден успех, докато гостите ще се опитат да увеличат преднината си на върха. "Железничарите" са с пълен актив от девет точки и нямат допуснат гол през тази кампания.

Двубоят на стадион "Драгалевци" е наблюдаван от треньора на Левски Георги Тодоров, неговият помощник Димитър Телкийски, легендата на "сините" Даниел Боримиров, както и Валери Божинов. Собственикът на Царско село Стойне Манолов също наблюдава срещата близо до скамейката на гостите./sportal.bg