Марица с равенство в последния си мач във Втора лига

24 Май 2024 23:06

Марица завърши наравно 1:1 срещу Лудогорец II в последния си мач във Втора лига. Двубоят се игра в петък на стадион "Марица" в Пловдив.
За този мач от състава на Марица по различни причини отсъстваха Соломон Джеймс, Ифеани Дейвид, Стефан Попов, Ангел Пеев и Георги Трифонов, както и четиримата играчи, с които клубът вече се раздели. Мартин Газиев получи контузия на загрявката и като титуляр за втори пореден мач започна Даниел Беломачев.
Още във втората минута Веселин Марчев излезе очи в очи с вратаря на гостите, но имаше засада. Малко след това разградчани имаха добра ситуация, като топката бе избита от голлинията. Те стигнаха и до два неточни удара по-късно. В 38-та минута, след центриране, Атанас Ташолов засече опасно с глава, но топката излезе в аут. Две минути по-късно удар на Веселин Марчев бе спасен от вратаря Стоименов. В последната минута на полувремето “жълто-сините” имаха шанс за гол и от свободен удар, но стражът улови.
В 55-та минута Веселин Марчев след рейд стреля силно, вратарят успя да избие в корнер. В тези минути пловдивчани се настаниха трайно в половината на гостите, които стигнаха до един удар в ръцете на Петър Начев. В 70-та минута отново Марчев можеше да отбележи от близо след центриране на задна греда. Петър Начев закова топката след свободен удар за Лудогорец две минути по-късно. В 72-та минута влезлият преди няколко минути юноша Наско Христев отне топка от защитник в наказателното поле и намери чудесно Веселин Марчев, който се завъртя, смени посоката и отбеляза за 1:0. В 81-та минута рефера отсъди дузпа-подарък за гостите и то след пропусната засада на играч на Лудогорец при същата ситуация. Бранимир Костадинов реализира наказателния удар и изравни. До края на срещата пловдивчани имаха два шанса за попадение, но такова не падна и срещата завърши наравно.
През второто полувреме в игра влязоха още петима юноши на клуба - Наско Христев, Николай Иванов, Емилео Макавеев, Симеон Сираков и Виктор Петков, който замени на вратата Петър Начев. Младите играчи от школата на Марица се представиха добре, а Наско Христев записа асистенция.
Марица завършва сезона на 17-то място с актив от 30 точки. През последните три сезона отборът бе конкурентоспособен въпреки финасовите затруднения. Показа привлекателен футбол, силен колектив и остави отпечатък с представянето си, на което днешният мач слага точка.