Локомотив Пловдив победи Пирин в страхотен мач в Благоевград (видео)

27 Ное 2021 13:52

Отборът на Локомотив Пловдив победи Пирин в Благоевград с 3:2 в интригуващ мач от 16-ия кръг на efbet Лига.

Хеттрик за ''черно-белите'' реализира Георги Минчев (58, 62, 88-дузпа), а за ''орлетата'' Станислав Костов откри резултата в 29-ата минута, а в 90-ата от дузпа Станислав Манолев оформи крайния резултат.

С победата пловдивчани събраха 23 точки и излязоха на шеста позиция във временното класиране. Пирин е 13-и с 12 точки. 

 

В 9-ата минута Антон Карачанаков имаше шанс да прати топката в наказателното поле на гостите от пряк свободен удар, но там Бирсент Карагерен стигна пръв до топката и изчисти. Малко преди изтичането на 20 минути игра Карачанаков изведе добре Красимир Станоев на дясното крило. Последва ниско прострелно центриране от халфа в наказателното поле, но там нямаше негов съотборник и Лукас Рейдър улови топката. В ответната атака "смърфовете" имаха страхотен шанс да вкарат гол след груба грешка на защитата на Пирин. Бирсент Карагерен се оказа съвсем сам и влезе в наказателното поле. Последва подаване наляво към Георги Минчев, но топката беше прекалено силна за десетката на Локо Пд и той не успя да я достигне, за да стреля веднага. След това защитниците на домикините се върнаха и предотвратиха нова опасност за Ник Хенгелман.

В 26-ата минута Биков изчисти след центриране от корнер. Топката попадна в Дяков, който чукна към Станоев. Халфът отправи силен удар от около 20 метра, но над вратата.

Три минути по-късно Пирин поведе. Слави Костов отне топката от Умарбаев, напредна и отправи удар, който беше блокиран от Биков. Нападателят обаче се ориентира най-добре и със силен шут от десетина метра не остави шансове на Рейдър.

Голът даде допълнителна увереност на Пирин и домакините направиха още няколко опасни атаки към вратата на пловдивчани в следващите минути. Три минути преди края на редовното време на първата част Локо Пд осъществи добра атака, при която топката стигна до Лукас Салинас. Той проби през центъра и стреля от далечно разстояние, но след рикошет топката намали скоростта си и Хенгелман я хвана езпроблемно.

Пет минути след почивката Карачанаков опита да изненада Рейдърр от пряк свободен удар на около 17-18 метра отдясно на вратата. Топката обаче срещна лявата греда. Три минути по-късно Карачанаков се справи с Гомис пред наказателното поле , финтира го, но отправи слаб удар и Рейдър улови.

В 58-ата минута "смърфовете" изравниха резултата. Первиз Умарбаев центрира перфектно в наказателното поле към Георги Минчев, който успя да изпревари Николай Бодуров, след което майсторски насочи топката в мрежата на Пирин.

Четири минути по-късно гостите направиха пълен обрат. Янчев намери Димитър Илиев отдясно. Нападателят центрира остро за Минчев, който от воле от 6-7 метра и след недобра намеса на Хенгелман вкара за 1:2.

В 68-ата минута Минчев имаше шанс за хеттрик. След центриране от корнер на Умарбаев нападателят отправи удар с глава, но този път Хенгелман не трепна и направи спасяване. Последваха по-добри минути за Пирин, като хората на Уорън Фийни ипитаха да притиснат своя противник в неговата половина в търсене на изравнителен гол. В 79-ата минута Дяков се измъкна от трима играчи в черно-бели екипи и центрира меко отдясно в наказателното поле. Там Костов беше оставен сам от закъснелия Карагерен и стреля с глава, но топката мина над вратата.

В 84-ата минута Манолев проби отляво, навлезе навътре и отправи удар от дистанция, който излезе в аут.

Две минути по-късно Карагарен проби отдясно, навлезе в наказателното поле и след леко съприкосновение с Иван Тасев падна на тревата. Главният рефер Никола Попов прецени, че това е достатъчно, за да отсъди дузпа. Митко Илиев даде възможност на Георги Минчев да оформи своя хеттрик от бялата точка и нападателят с безупречен удар в средата на вратата вкара за 1:3.

Този гол обаче не пречупи "орлетата" и те тръгнаха в атака. В 90-ата минута Тасев беше съборен в наказателното от Гомис и Никола Попов отново показа точката за изпълнение на наказателен удар. Зад топката застана Станислав Манолев, чийто удар беше безкомпромисен и така намали резултата.

 

Стартови състави:

Пирин Благоевград: Ник Хенгелман (вратар), Александър Дюлгеров, Антон Карачанаков, Красимир Станоев, Николай Бодуров (капитан), Петър Занев, Светослав Дяков, Станислав Костов, Станислав Манолев, Стилиян Николов, Юлиян Попев
Треньор: Уорън Фийни

 

Локомотив Пловдив: Лукас Рейдър (вратар), Олексий Биков, Мартин Паскалев, Кристиан Гомис, Емил Янчев, Парвиз Умарбаев, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев (капитан), Георги Минчев

Треньор: Александър Тунчев

 

Начало: 15:15 часа

Стадион: ''Христо Ботев'' - гр. Благоевград

Главен съдия: Никола Попов - гр. София

Main Menu