Мишел Платини с официално изявление

18 Юни 2019 17:14

Бившият шеф на УЕФА Мишел Платини излезе с официално становище във връзка с информациите от днес, че е бил арестуван. Френското разследващо издание Mediapart съобщи, че 63-годишният функционер е бил задържан от френските власти по подозрение в корупция покрай избора на Катар за домакин на Мондиал 2022. По-късно обаче разследващите уточниха, че Платини не е арестуван, а само е бил привикан да даде показания във връзка с разследването. Това гласи и текстът, който сътрудниците му изпратиха до медиите:

“След като преди година беше дал показания пред съда по същото разследване, Мишел Платини отговори на въпроси и сега. Неговият адвокат г-н Уилям Бурдон категорично отбелязва, че не става дума за никакъв арест, а за обикновено изслушване на свидетел по настояване на хората, които водят разследването. Това е стандартна процедура.

Мишел Платини отговори на всички въпроси, включително и на тези за условията, по които е бил определен домакинът на Евро 2016, като даде пълни обяснения.

Той няма от какво да се притеснява и твърди, че няма отношение към неща, които не зависят от него. Той е напълно спокоен за бъдещето.”

Бившият национал на Франция беше начело на европейската футболна централа от 2007 до 2015 г., когато беше изхвърлен по настояване на Етичната комисия. Срещу него имаше обвинение и в това, че е получил нерегламентирано плащане от 2 млн. долара от бившия президент на ФИФА Сеп Блатер./sportal.bg

Main Menu