България гостува на Албания в контролна среща

17 Окт 2023 08:24

Националният отбор на България гостува на Албания в контролна среща в Тирана. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на ''Еър Албания'' от 19:00 часа. 

Мачът на стадион "Еър Албания" се очертава като последен на Младен Кръстаич в ролята на селекционер на българския национален отбор. Вълната от критики се стовари върху главата на сърбина, който заяви на вчерашната си пресконференция в Тирана, че както е тръгнало, българският футбол е на път да изчезне, визирайки многото чужденци в родния елит.

Футболистите на Младен Кръстаич са последни в група G от европейските квалификации, след като преди няколко дни загубиха с 0:2 от Литва насред стадион "Васил Левски" в София и останаха без победа в кампанията и въобще през календарната година. От своя страна "червено-черните" докосват европейския шампионат и са лидери в група Е, където са на път да подлеят вода на Полша или Чехия.

Очаква се в състава на Кръстаич да има поне няколко промени, предвид характера на срещата и възможността да се даде шанс на повече от повиканите момчета, макар че по време на двубоя наставникът също ще може да прави с размах рокади в отбора си заради повечето позволени смени.

Вероятни състави:

Албания: Стракоша, Балю, Весели, Михай, Митай, Лачи, Джазула, Мучи, Муджа, Узуни, Чикалеши

България: Даниел Наумов, Кристиан Димитров, Валентин Антов, Алекс Петков, Йоан Стоянов, Ивайло Чочев, Илия Груев, Андриан Краев, Марин Петков, Кирил Десподов, Мартин Минчев.