Интер помете още един съперник

29 Фев 2024 00:05

Интер разби Аталанта с 4:0 у дома в отложен мач от 21-ия кръг на Серия А. Това беше осма поредна победа за "нерадзурите" в Калчото и 11-а във всички турнири. Срещата беше четвърта поредна, в която миланският гранд вкара поне четири гола в шампионата.

Точни за успеха на Интер бяха Матео Дармиан (26), Лаутаро Мартинес (45), Федерико Димарко (54) и Давиде Фратези (72).

С успеха отборът на Симоне Индзаги събра 69 точки и вече докосва титлата, след като има 12 точки аванс пред втория Ювентус. Аталанта е пети с 46 точки.

Бергамаските можеха да открият резултата в 11-ата минута. Всъщност Шарл де Кетеларе прати топката в мрежата на Ян Зомер, но голът не бе зачетен, тъй като в хода на атаката топката се отклони от ръката на Алексей Миранчук и реферът прецени, че това е нарушение на правилата.

В 16-ата минута гостите имаха нов шанс за гол. Димарко изчисти лошо топката при едно центриране и я прати в краката на Миранчук, който стреля от движение, но над вратата.

Интер пък отговори с атака отляво, завършила с далечен удар на Аслани, но покрай вратата.

В 19-ата минута и "нерадзурите" отбелязаха гол, след като Николо Барела бе изведен зад защитата, финтира вратаря и прати топката в мрежата, но и това попадение не бе зачетено, тъй като халфът бе в засада.

Натискът на домакините се засилваше и в 25-ата минута Лаутаро Мартинес бе изведен на добра позиция, но не уцели вратата.

Само минута по-късно обаче резултатът бе открит. Лаутаро с хитър пас изведе Хенрик Мхитарян зад защитата, вратарят Карнезеки излезе да пресрещне арменеца, но вместо да улови топката само я изби в краката на Матео Дармиан, който я прати в опразнената врата за 1:0.

В 29-ата минута защитникът можеше да удвои преднината на своя тим. Той получи перфектан пас, с който излезе очи в очи с вратаря на съперника, но стреля право в тялото му.

В 40-ата минута късметът бе на страната на гостите, след като шут на Лаутаро Мартинес се отби от напречната греда

В добавеното време на първото полувреме резултатът бе удвоен. Лаутаро Мартинес получи пред наказателното поле, финтира защитник и с мощен удар заби неспасяемо топката във вратата за 2:0.

В началото на втората част Интер получи правото да изпълни дузпа. Лаутаро Мартинес застана зад топката, но Карнезеки изби удара му. При добавката обаче Федерико Димарко не сбърка за за 3:0.

В 72-ата минута Алексис Санчес центрира от свободен удар, а Давиде Фратези с глава матира Карнезеки за 4:0.