Военните спортисти от Специалните сили на Българската армия с изключително високи постижения в Държавния военен шампионат по ски

02 Мар 2024 09:33

От 26 февруари до 01 март, в КК „Боровец“ се проведе Държавния военен шампионат по ски. В него взеха участие над 110 състезатели от 11 отбора от Министерство на отбраната и Българската армия. Участниците премериха сили в четири дисциплини – слалом, гигантски слалом, ски бягане и ски ориентиране.
Първият за тази година шампионат донесе на мъжете и жените от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) 5 от 6 индивидуални шампиони в различните дисциплини и 4 от 6 отборни първи места.
Големите герои на шампионата са редник Даяна Симеонова – четирикратна шампионка в гигантския слалом през тази и последните три години и миналогодишна и настояща шампионка в слалома, редник Георги Немов – смазал конкуренцията в беговите дисциплини ски бягане и ски ориентиране и майор Димитър Присадов, завоювал златото в слалома.
На трето място и при двете спускания е майор Ваня Хаджиева, а в челната десятка влиза и третата състезателка от СКСО – старши сержант Христина Жулева. Тези постижения на момичетата донесоха първото им място не само в отборното класиране в дисциплината слалом при жените, но и златото в комплексното класиране.
При мъжете освен двете спускания се отчитат и още две дисциплини – ски бягане и ски ориентиране. В отборното класиране в ски ориентирането, мъжете на Специалните сили грабнаха златните медали, а в комплексното отборно класиране останаха на второ място след отбора на Военновъздушните сили. В индивидуалните класирания мъжете завоюваха и два бронзови медала - в ски бягането - военен спортист №1 при мъжете за 2023 година младши сержант Неделчо Василев, а в дисциплината гигантски слалом – майор Присадов.

Main Menu