Лудогорец помете Хебър и докосва финала за Купата

24 Апр 2024 21:00

Отборът на Лудогорец успя да запише категоричен успех с 4:0 над Хебър като домакин в първи полуфинален сблъсък от Sesame Купа на България.

Разградчани откриха резултата още в четвъртата минута. Домакините развиха атака отдясно. Отбраната на Хебър не се справи добре с центриране на Сон, а топката се озова в Рик Джонатан, който с хубав шут по земя преодоля Дебърлиев.

В 21-ата минута ''орлите'' вкараха втори гол. Педро Нареси получи отдясно и продължи към Квадво Дуа. Той с едно към Якуб Пьотровски, полякът нагласи топката на Рик, който вкара втория си гол в срещата.

В 55-ата минута домакините стигнаха до трети гол. Тодор Неделв центрира от корнер. Педро Нареси отклони с глава към Диниш Алмейда, който от близка дистанция порази мрежата на Дебърлиев.

В 80-ата минута Лудогорец покачи на 4:0. Дени Групер имаше прекалено голямо свободно пространство пред себе си. Той се впусна по фланга и пусна успореден на голлинията пас. Тисера засече от близка дистанция, а Петър Дебърлиев реагира блестящо и спаси. Вратарят нямаше никакви шансове при последвалата добавка на Спас Делев, който се разписа на празна врата.

Реваншът в Пазарджик между двата тима е на 2 май (четвъртък) от 18:45 часа.

Main Menu