Турски вундеркинд донесе победата на Реал Мадрид срещу Реал Сосиедад

27 Апр 2024 00:04

Реал Мадрид се доближи на 4 точки от титлата в Ла Лига след минимален успех в гостуването си на Реал Сосиедад с 1:0 на "Реале Арена". Единственото попадение в мача бе дело на Арда Гюлер. С победата Реал вече е с 84 точки, докато баските са 6-ти с 51 точки.

Преди началото на двубоя легендата на испанския футбол Давид Силва бе почетен. Той завърши кариерата си именно в Реал Сосиедад.

Домакините имаха много силно начало, като принудиха съперника да се защитава и изненадващо в първите минути именно футболистите на "лос бланкос" бяха тези, които дебнеха на контраатака, а баските създадоха две голови положения в рамките на първия четвърт час.

Около средата на полу Оярсабал от домакините падна в наказателното поле на съперника, но съдията отказа да даде дузпа. Няколко минути по-късно изгодна ситуация се отрки и пред Туринтес, но ударът му профуча над вратата.

Съвсем скоро "кралете" създадоха и първото си опасно положение, което завърши с гол. Карвахaл центрира отдясно на наказателното поле, където бранител на домакините протегна крак и направи несполучлив опит да изчисти, което прати топката на крака на младия Арда Гюлер, който нямаше как да сбърка и откри резултата.

Домакините отговориха светкавично с попадение на Кубо, което взриви трибуните. Голът бе последван от протести на играчите на "лос бланкос" и съдията реши да преразгледа ситуацията чрез системата VAR. След като видя повторение на ситуацията главният рефер прецени, че е имало нарушение при атаката и развали празненствата сред баските, както и логично си навлече гнева на привържениците на "Реале Арена".

Следващото положение бе изработено от "кралете" и Чуамени опита да изненада Алекс Ремиро, но стражът на Реал Сосиедад внимавше. Гостите стигнаха и до корнер, който не бе изпълнен достатъчно прецизно от Лука Модрич, с което и се изчерпаха опасностите за очертаващите се шампиони през първата част.

При последвалия нов натиск от страна на отбора от Сан Себастиан липсваше прецизност в завършващия удар и до изравняване така и не се стигна. Туриентес изсипа неколкократно опасно топката в наказателното поле, но там не се намери кой да засече топката и така логично съперниците се оттеглиха на полувремето при преднина за мадридчани.

В началото на втората част Бенят Туриентес отправи мощен удар от границата на наказателното поле. Кепа Аризабалага успя да избие топката в корнер.

В 73-ата минута домакините пратиха топката още веднъж в мрежата, но попадението правилно бе отменено заради засада.

Седем минути по-късно Оярсабал бе изведен на отлична позиция. Той си освободи пространство за изстрел, но бранител на Реал успя да блокира опита му.

В 82-ата минута Шералдо Бекер отправи удар от границата на пеналтерията. Изпълнението му премина малко над напречната греда.

За Реал Мадрид предстои първи полуфинален мач в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, докато в Ла Лига за "кралския клуб" следащият мач е с Кадис. Реал Сосиедад ще приеме Лас Палмас.

Main Menu