Ювентус и Милан не излъчиха победител

27 Апр 2024 22:02

Ювентус и Милан завършиха наравно 0:0 в мач от 34-ия кръг в италианската Серия "А“. След като разделиха по точка, разликата между двата отбора остана 5 точки в полза на Милан. "Росонерите“ са втори, с изоставане от 16 точки пред Интер и с мач повече.

Първото полувреме на мача в Торино не предложи много положения, като най-чистото дойде в добавеното време, когато Душан Влахович стреля от пряк свободен удар, но Марко Спортиело направи страхотно спасяване.

Второто полувреме започна с нова опасност пред "червено-черната" врата. Първо Костич шутира силно, а след него и Данило при добавката, но и в двата случая Спортиело се намеси отлично.

След това Милан все пак погледна по-смело напред и на два пъти се създаде напрежение в половината на "старата госпожа". В единия случай малко не достигна на Рафа Леао да се озове сам срещу Шчесни с топка в крака.

В 62-рата Алегри вкара в игра Киеза и Милик. Само секунди по-късно Киеза проби отляво и центрира опасно, но и този път не се стигна до гол за Юве. Милан отговори на това с фронтален шут на Лофтъс-Чийк, който обаче също не попадна в целта.

Скоро след това и другата офанзивна смяна на Ювентус - Милик, получи своя шанс. В 73-тата той засече центриране, но Спортиело отново не допусна гол.

Вратарят на Милан допусна първо колебание чак в 86-ата минута, когато не успя да улови привидно лека топка. Последва удар, но пред голлинията Малик Тиау парира с тяло.

Main Menu