Арсенал надви Тотнъм в драматично дерби

28 Апр 2024 18:33

Отборът на Арсенал успя да надвие Тотнъм в дербито на Северен Лондон. Срещата между двата тима на ''Тотнъм Хотспър Стейдиъм'' завърши при резултат 3:2 в полза на ''артилеристите''.

Футболистите на Микел Артета записаха трети пореден успех в първенството и събраха актив от 80 точки на първата позиция в класирането. Втори е Манчестър Сити със 76 пункта, но ''гражданите'' имат два мача по-малко. ''Шпорите'' допуснаха втора поредна загуба в шампионата и заемат петото място с 60 пункта.

Гостите откриха резултата в 15-ата минута. След ъглов удар Хьойберг засече топката в собствената си врата.

В 27-ата минута дълго подаване на Хавертц изведе Сака, който овладя отлично, нагласи топката на левия си крак и с прецизен изстрел преодоля вратаря - 0:2.

В 38-ата минута ''топчиите'' стигнаха до трети гол. Това се случи, след като Хавертц засече с глава центриране от корнер - 0:3.

Домакините върнаха едно попадение в 64-ата минута. Вратарят на ''артилеристите'' Давид Рая подари топката на Кристиан Ромеро пред наказателното поле. Защитникът се възползва от ситуацията и прати тпкт в мрежата - 1:3.

В 87-ата минута ''шпорите'' направиха резултата 2:3 след попадение от дузпа на Сон. Тя беше отсъдена, тъй като Деклан Райс изрита Бен Дейвис в наказателното поле.

За Тотнъм предстои гостуване на Челси, а Арсенал ще посрещне Борнемут.