Шави: Щастлив съм от целия ми екип, те работят много добре

30 Апр 2024 07:53
Шави: Щастлив съм от целия ми екип, те работят много добре Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, говори след победата на каталунците с 4:2 срещу тима на Валенсия в мача между двата отбора от 33-тия кръг на испанската Ла Лига.

“Индивидуалните грешки дойдоха от липса на концентрация. Това ни се случва често този сезон. Бяхме слаби в позиционното нападение, победихме, защото от се възползвахме от силните си страни. Гледаме да обръщаме внимание на всички елементи от играта ни - както в атака, така и в защита”, каза Шави.

“Имаме страхотни играчи като Гюндоган, Рафиня, Педри, Ламине и Франки. А футболисти като Араухо и някои други са все още много млади и са в процес на учене. Тер Стеген е един от най-обичаните в съблекалнята. Играта в отбрана на Педри е доказателство, че той е физически добре. Изключително усилие е да бягаш назад така. Щастлив съм от целия ми екип, те работят много добре”, допълни Шави.

Барселона се намира на втората позиция в класирането с актив от 73 точки. За футболистите на Шави предстои гостуване на третия Жирона в следващия кръг. Срещата между двата тима е в събота от 19:30 часа.