Дортмунд приема ПСЖ в интригуващ двубой

01 Май 2024 07:59

Отборът на Борусия (Дортмунд) приема Пари Сен Жермен в първи полуфинален сблъсък между двата тима от Шампионската лига. Срещата на ''Сигнал Идуна Парк'' започва в 22:00 часа.

''Жълто-черните'' не крият амбициите си да играят на финал в турнира на най-богатите на ''Уембли'', както бе през 2013 година, когато Борусия загуби от Байерн с 1:2 в английската столица. ПСЖ мечтае за требъл този сезон и ново достигане до финала след пандемичната 2020 година.

Двата отбора се срещнаха по-рано през сезона в груповата фаза, където бяха в компанията още и на Милан и Нюкасъл. Тогава френските шампиони спечелиха с 2:0 в Париж, а в Германия успяха да измъкнат равенството, което всъщност класира Мбапе и компания за елиминациите. Борусия определено изпитва затруднения срещу ПСЖ, като от 6 мача между двата отбора има едва една победа, три равенства и две загуби. Двата тима се срещнаха на осминафиналите през 2020 г., когато парижани елиминираха съперника си след загуба с 1:2 в Дортмунд и победа с 2:0 в реванша.

По пътя си към полуфиналите Борусия се справи с ПСВ Айндховен и Атлетико Мадрид, докато ПСЖ отстрани двата испански Реал Сосиедад и Барселона.