Лудогорец отново разгроми Хебър и ще спори с Ботев за Купата

02 Май 2024 20:48

Отборът на Лудогорец разби Хебър с 5:0 в реванша от полуфиналите на Sesame Купа на България и така с общ резултат от 9:0 се класира на финал.

Ивайло Чочев даде преднина на "орлите" още в 5-ата минута на мача. В 22-ата минута Кайо Видал удвои аванса на българския шампион. В края на първата част и Клод Гонсалвеш се разписа.

През второто полувреме Матиас Тисера се разписа, а крайният резултат бе оформен от Ноа Сонко Сундберг. Лудогорец ще спори с Ботев Пловдив за трофея.

Още в първата минута Хебър погледна към вратата на гостите. Удар на Георги Каракашев беше посрещнат от вратаря Серджио Падт. Три минути по-късно Матиас Тисера имаше прекрасна възможност да отбележи, изведен сам срещу вратаря на домакините. Ударът не беше лош, но и намесата на Загорски с една ръка си я биваше.

От последвалия корнер Хебър инкасира попадение. Ивайло Чочев се извиси над всички и с глава прати топката точно под горната греда за 0:1. Тодор Неделев се отчете с асистенция за попадението.

В 15-ата минута удар на Марк-Емилио Папазов попадна в ръцете на Падт. В отведтната атака Тисера излезе сам срещу вратаря на Хебър и го преодоля, но вместо да стреля към опразнената врата, реши да финтира и Николай Николаев. Бранителят на домакините не се подведе и отне топката от нападателя.

В 22-рата минута станахме свидетели на втори гол във вратата на Хебър. Кайо Видал получи топката по левия фланг, влезе в наказателното поле, залъга двама защитници и с безкомпромисен удар към далечния ъгъл опъна мрежата на Загорски.

В 32-рата минута Сонко Сундберг можеше да си отбележи ефектен автогол в опит да изчисти топката, но късметът го покри. Минута по-късно Георги Каракашев беше намерен в дъгата на наказателното поле. Последва силен удар под горната греда, който Падт изби в корнер с една ръка.

В 37-ата минута Загорски парира силен удар на Тисера в близкия ъгъл на вратата. В последната минута на първото полувреме резултатът стана 3:0 в полза на Лудогорец. Клод Гонсалвеш получи топката фронтално срещу вратата и от около 20 метра закачи топката в горния ляв ъгъл на вратата.

Три минути след подновяването на играта Иван Дишков опита късмета си със силен шут от сериозна дистанция. Топката тупна и мина покрай вратата на гостите. В 50-ата минута Серджио Падт отново трябваше да спасява, този път при удар на Олексий Збун.

Матиас Тисера пропиля още една отлична възможност в 55-ата минута. Аржентинецът бе намерен на скорост от Кайо Видал в наказателното поле, след което обаче прати топката високо над вратата.

В 66-ата Спас Делев подаде към Тисера, който си нагласи топката на десния крак и завърши с мощен шут. Кълбото обаче срещна напречната греда и разтресе вратата. Аржентинският футболист обаче отново остана без гол на сметката си в днешния мач.

Минута след това Николас Пенев шутира, но не успя да затрудни влезлия от скамейката страж Дамян Христов.

Тисера продължи да търси гола и в 71-ата минута стреля от вътрешността на наказателното. Боян Загорски обаче го отказа с чудесна намеса. Четири минути след това Тисера все пак вкара. Той получи страхотен пас от Тодор Неделев, след който аржентинецът финтира излезлия страж на Хебър и вкара в празната врата.

В 85-ата минтуа Диниш Алмейда засече центриране отляво и стреля с глава, но встрани от целта. Минута и половина преди края на редовното време удар на Раи Насименто бе блокиран. Последва ъглов удар, при който топката стигна до Сонко Сундберг,а той с шут извън наказателното поле прониза вратата на домакините.