Манчестър Сити изнесе футболна лекция на Уулвърхямптън

04 Май 2024 22:07

Манчестър Сити разби Уулвърхемптън с 5:1 в двубой от 36-я кръг на Висшата лига. Четири гола отбеляза Ерлинг Халанд, като два от тях бяха от дузпи, а Хулиан Алварес оформи крайния резултат. В началото на втората част Хи-Чан Хуан успя да вкара почетното попадение за "вълците". Манчестър Сити бе по-добрият отбор през цялото време и успя да наложи волята си още от началото, като създаде множество сериозни положения пред противниковата врата, а гостите имаха едва два удара за 90 минути. С тази победа "гражданите" са втори с актив от 82 точки, на само точка от първия Арсенал, но и с мач по-малко, а Уулвърхемптън остава на 11-а позиция с 46 пункта на сметката си.

В десетата минута Бернардо Силва проби отдясно и центрира към Йошко Гвардиол, който отигра с левия крак над вратата, след което се сблъска с Аит-Нури, който посегна за топката, но не игра с нея. Главният съдия Крейг Поусън се забави, но впоследствие пресилено посочи бялата точка, а ВАР нямаше как да отмени решението му, тъй като контакт имаше. Холанд нямаше никакъв проблем от 11 метра за 1:0.

Пет минути след това норвежецът можеше да удвои, но тук Жозе Са се намеси блестящо и спаси негов удар с глава.

За известно време изглеждаше, че Уулвс изравни играта, но в 35-ата минута пресата на Сити обърка гостите, Родри отне от Куня, след което размени подавания с Де Бройне и впоследствие центрира към далечната греда, където Холанд се извиси и удвои с глава за 2:0.

В 44-тата минута Холанд изскочи зад отбраната и се устреми сам срещу Са, но Семедо се хвърли на шпагат и закачи крака на норвежеца. Този път Поусън не видя чистата дузпа и бе привикан логично от ВАР да види повторение. След него главният рефер се коригира и посочи бялата точка. Холанд отново бе точен, макар че Са бе близо до това да спаси. Така норвежецът отбеляза шестия си хеттрик във Висшата лига.

В 50-ата минута “гражданите” изградиха още една хубава атака, която завърши с технично изпълнение на Фил Фодън. Вратарят на гостите обаче успя да се намеси.

Три минути след това Хи-Чан Хуан върна един гол за Уулвърхемптън, след като се възползва от грешка на Едерсон, който увисна при центриране.

В 54-ата минута Холанд отбеляза четвъртия си гол в мача. Той бе изведен от Фил Фодън, напредна към наказателното поле, справи се с двама бранители на “вълците”, и с хубаво изпълнение в далечния ъгъл не остави шансове на Са.

Шест минути по-късно пред норвежецът се откри още една добра ситуация. Този път обаче стражът на Уулвърхемптън спаси.

В 74-ата минута Матео Ковачич стреля, но Са отново бе на точното място, за да остави резултата непроменен.

Пет минути преди края на редовното време на двубоя Манчестър Сити отбеляза пето попадение. Появилият се от резервната скамейка Хулиан Алварес получи хубаво подаване от Родри. След това аржентинецът завърши със самочувствие.