Австралия анулира визата на Джокович

14 Ян 2022 09:07

Визата на Новак Джокович за Австралия бе анулирана за втори път. Това заяви имиграционният министър на страната Алекс Хоук.

Това поставя под съмнение участието му в първия турнир от Големия шлем за годината.

За първи път визата му беше отменена при пристигането си в Мелбърн миналата седмица, когато беше поставен под въпрос освобождаването му от ваксинация срещу COVID-19. Той обаче спечели съдебната жалба срещу отмяната, която му позволи да остане в страната. Тогава австралийското правителство заяви, че ще продължи да разглежда начини дали той може да остане по преценка на министъра на имиграцията на страната Алекс Хоук. „Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133C(3) от Закона за миграцията да анулирам визата, притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здравето и доброто управление, на основание, че това е в името на обществния интерес“, обяви министърът на имиграцията Алекс Хоук каза в изявление.

Джокович и адвокатите му обаче отново смятат да обжалват. По този начин единствената надежда на сърбина да защитава титлата си от първия турнир за годината от Големия шлем ще бъде със съдебно производство, в противен случай 34-годишният тенисист ще бъде депортиран от Австралия. Решението идва, след като Джокович разбра името на съперника си за първия кръг в лицето на сънародника си Миомир Кецманович. Откритото първенство на Австралия стартира идния понеделник.

Main Menu