Хебър удари Олимпиакос и е все по-близо до групите на Шампионска лига (снимки)

03 Ное 2021 21:03

Хебър (Пазарджик) победи като домакин гръцкия Олимпиакос (Пирея) с 3:1 (26:24, 25:18, 20:25, 25:23 ) в първия мач между двата тима от трети квалификационен кръг на Шампионската лига, който се игра в зала „Васил Левски“.

Така българския първенец отбеляза важна крачка към влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Хебър не само изпълни целта си да вземе максимума у дома, но и спечели важно психологическо предимство преди гостуването в Пирея.

Реваншът е на 10 ноември от 19:00 часа. След успеха с 3:1, два спечелени гейма на родните представители на гръцка земя ще доведат до отстраняване на съперника и продължаване сред най-добрите в Шампионската лига.

 

Стартови състави:

Хебър: Гьорги Гьоргиев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Виктор Йосифов, Николай Къртев - Теодор Салпаров-либеро (Стойко Ненчев, Мартин Симеонов)

Олимпиакос: Костас Стивакис, Херманс Еглескалнс, Никола Миялович, Павле Перич, Ален Пайенк, Никос Зупани - Димитрис Зисис-либеро

 

Волейболистите на Хебър демонстрираха вдъхновеност и класа в първите два гейма, както и характери силна воля в четвъртата част.

Имаше настроение и усмивки по лицата, а желанието за себедоказване бе основна движеща сила на всички състезатели. Посрещането бе стабилно, а блокадата също работеше. Сервисът бе силното оръжие, с което „тигрите“ правеха разликата и разбиха противниковото посрещане.

Началният удар заработи още от началото, като Брадли Гънтър даде тон, а след неговото изпълнение и две успешни блокади домакините поведоха с 5:2. Предимството на Хебър се запази до 14:11, но Олимпиакос успя да се съвземе и показа възможностите си, като изравни играта. Опитът на „тигрите“ и успешните смени бяха разковнието в първата част. При 24:24 треньорът Мартин Бланко пусна Стойко Ненчев на сервис, като това се оказа печеливш ход. Ненчев пусна страхотен сервис, който спомогна за успешна атака на Тодор Алексиев, а след това и за аут от страна на гърците, като геймът бе затворен с 26:24.

Това окрили още повече пазарджиклии и във втората част те буквално прегазиха съперника. Със самочувствие нашите отново взеха първоначална преднина 7:4, като тежкият сервис на Йосифов си каза думата. До края те гейма пазарджиклии не дадоха никакъв шанс за съпротива на именития съперник, като затвориха гейма с разлика и поведоха с 2:0

Олимпиакос обаче демонстрира, че не случайно е шампион на Гърция и показа на какво е способен в третата част. След първоначално равенство на свой ред гърците затрудниха посрещането на Хебър и се откъснаха с 13:10, а след това увеличиха преднината на 18:14. При 20:16 треньорът на Хебър потърси промяна и в игрището се появи разпределителят Иван Станев. Нашите успяха да намалят пасива си, но до обрат не се стигна и пазарджиклии загубиха гейма.

Това обаче още повече ги амбицира да затворят мача категорично на свой терен. В четвъртата част те отново изригнаха. За пореден път сервисът бе движеща сила, а атака бе на висока успеваемост. Хебър поведе с 16:12, задържа стабилност почти до двадесета точка. В решителните минути гърците отново се вдигнаха и успяха да наваксат и изравниха при 23:23 след добра игра на блокада. Нашите обаче показаха класа и характер и след успешна атака на Масари Хебър изкова крайния успех с 3:1.

bgvolleyball.com

Main Menu