Най-добрата волейболистка на Румъния идва в София с академията си за "А1 Звезди на бъдещето"

13 Дек 2022 13:30

Най-добрата волейболистка в историята на женския национален отбор на Румъния Кристина Пирв идва в България със своя отбор от Волейболна академия "Пирв 11" за участие в силния международен турнир "А1 Звезди на бъдещето", организиран от ВК "Левски София". Второто издание на надпреварата за момчета и момичета до 15 г. е от 16 до 18 декември в спортна зала "Левски София".
В турнира при момичетата се включва и академията на Кристина Пирв. Бившата капитанка на Румъния има дългогодишна кариера на клубно ниво в "Динамо" (Букурещ) в родината си, в Италия, Бразилия и Франция. Пирв е бивша съпруга на бразилската волейболна звезда Жиба, с когото имат две деца. През 2019 г. Кристина Пирв се завръща в родината си и основава своята волейболна академия.
В състезанието при момичетата на "А1 звезди на бъдещето" в София ще участват сръбските "Цървена звезда" и "Срем", Волейболна академия "Пирв 11" (Румъния) и българските "Левски", "Марица" и ЦПВК.
Вече стана ясно, че отбори от три силни волейболни нации - България, Италия и Сърбия, ще играят в турнира при момчетата. За шампионската купа ще се борят "Дяволи Роза" (Италия), "Цървена звезда" и "Войводина" (Сърбия), както и "Левски", ЦСКА и "Виктория Волия" от България.
Турнирът "А1 Звезди на бъдещето" ще се проведе с подкрепата на Българската федерация по волейбол.