Силен старт на България срещу Бразилия, но нова загуба в Лигата на нациите за тима ни

20 Юни 2023 23:55
Силен старт на България срещу Бразилия, но нова загуба в Лигата на нациите за тима ни Снимка: VNL

България не успя да се противопостави на Бразилия на старта на втория турнир във Волейболната лига на нациите (VNL), който се провежда в Орлеан, Франция. Тимът ни отстъпи с 0:3 (22:25, 17:25, 15:25) пред един от фаворитите в надпреварата.

Пламен Константинов заложи на стартов състав: Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Александър Николов, Георги Сеганов, Алекс Грозданов, Денис Карягин и либерото Теодор Салпаров, който направи завръщане в националния отбор след близо 3 години и половина пауза.

Срещата започна много силно за българския отбор, който бе равностоен на волейболния колос до самия край. Мачът тръгна във високо темпо, а "трикольорите" показаха самочувствие и настроение. България можеше дори да вземе гейма и поне точка от срещата, но допусна обрат. Поведохме с 21-19, но тогава блокадата на Бразилия се събуди и опитните играчи на Ренан Дал Зото постигнаха 4 поредни безответни точки. Нашият тим не намери сили да догонва и съперникът затвори частта при 25-22.

Духът в родния тим спадна, ритъмът на игра бе нарушен, започнахме да правим повече грешки и да изпитваме трудност при начален удар. В същото време Бразилия настрои играта си, като във втория и третия гейм поведе и постепенно увеличаваше разликата, за да си осигури спокойствие до края.

Двукратният олимпийски шампион и три пъти световен записа 7 блокади и 6 аса срещу нас. Тимът ни направи 20 грешки, като 15 бяха на сервис. За целият двубой имахме само 1 ас, дело на Александър Николов, който отново стана и най-резултатен от състава с 14 точки. По 5 точки добавиха Денис Карягин и Мартин Атанасов. Алан Соуза също постигна 14 точки, а Рикардо Лукарели добави 12 за Бразилия.

Бразилия се намира на трета позиция във временното класиране с 4 победи и 1 загуба от 5 мача. България е на 11-та позиция с 1 победа и 4 загуби, като има 5 точки в актива си.

В следващият мач се изправяме срещу Канада. Двубоят е на 22 юни от 17:30 ч. наше време.