България ще бъде един от домакините на ЕвроВолей 2026 за мъже

26 Фев 2024 14:17
България ще бъде един от домакините на ЕвроВолей 2026 за мъже Снимка: bfv.bg

България ще бъде един от домакините на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2026 година! Страхотната за страната ни новина пристигна от Европейската конфедерация по волейбол (CEV). Шампионатът на Стария континент ще се проведе в четири държави, като засега е ясно името само на една друга държава – Румъния. Останалите две тепърва ще бъдат обявени.

В България ще се играят мачовете от една група, четири осминафинала и два четвъртфинала. Същото беше и през 2023 година. Тогава двубоите бяха във Варна, а феновете препълниха залата на всичките ни мачове.

България се утвърди като един от най-добрите организатори. Огромен успех имаше и ЕвроВолей 2015. Турнирът е известен с историческата първа титла на Франция, спечелена пред изпълнената до краен предел "Арена Армеец" (сега "Арена София"). Три години по-късно България бе съдомакин на Световното първенство заедно с Италия. И въпреки огромните проблеми с пандемията от Ковид-19 във всички държави, приехме като един от домакините ЕвроВолей 2021 за жени в Пловдив.

Main Menu