МВР: Цената на един глас расте - между 50 и 100 лв

30 Сеп 2022 17:01

МВР няма да допусне порочни практики, които да опорочат предсрочните избори на 2 октомври. В това увери служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг пред журналисти, посветен на работата на контролните органи дни преди изборите.

Цената на един глас расте и варира между 50 и 100 лева. Лавинообразно нарастват сигналите към МВР за изборните нарушения.

 

Той посочи, че е засилен интензитетът на работа по оперативна линия и специални разузнавателни средства. Тази работа била замерена в някои областни дирекции и работата с криминалния контингент се засилила много, отчете Демерджиев.


Сигналите за изборните престъпления на този етап са по-малко в сравнение с преди години, като МВР реагира на всеки сигнал, увери министърът. Проверяват се всички сигнали интензивно и внимателно. Има нови схеми по линия на корпоративния вот, като манипулацията за вота е предимно в бедни райони и със заболели хора, нямащи големи финансови възможности, обясни служебният вътрешен министър.

Демерджиев не очаква работата на МВР да приключи на 2 октомври - тя ще продължи и в следващите дни. Доверието в МВР е нараснало. Има подаден сигнал от ГЕРБ за купуване на гласове от страна ДПС, потвърдиха на брифинга. За първи път в последните 4 избора има такъв сигнал в МВР, изтъкна Демерджиев.

МВР работи в интерес на демокрация и хората. Полицията ще вземе незабавни мерки там, където има данни за извършено престъпление на изборните права, каза още Демерджиев.


Главният секретар на МВР Петър Тодоров посочи, че от 19 август от 28 септември са проведени над 97 полицейски спецоперации на територията на цялата страна. В полицейските операции са участвали още и държавни горски стопанства, НАП, митниците и БАБХ.

Main Menu