Борисов: Днес видях новата коалиция "Лукойл". Тезата, че не можем без руски петрол, издъхва

07 Дек 2022 19:18

Планът за възстановяване минава ударно. Гласуваме и помощта за Украйна. Те можете да си представите какво влияние оказва това решение на останалия свят. До тук с добрите новини. Това заяви лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията, предаде репортер на Novini.bg.

„Аз ги наблюдавам. Днес видях новата коалиция „Лукойл“. В комисия днес ПП гласуваха да не махне левчето надценка на бензина на „Лукойл“. Видя се кои са проевропейските партии и кои поддържат руската агресия в Украйна. Това са четирите проруски партии. Те продължават да искат милиарди долари да изтичат през „Газпром” и неговите дъщерни фирми, както и от „Лукойл”, през неговите дъщерни фирми, за войната, която Путин води в Украйна“, посочи той.
"Миналата година "Лукойл" е работил с 50% руски петрол и 50% друг. Тезата, че не можем без руски петрол, издъхва. Тази година работят с него, защото е с 1 лв. на литър по-евтин. Но той не отива при българските потребители, а в швейцарски сметки", поясни Делян Добрев и начерта схема.

„Ако приемем, че печалбата е 2,1 млрд. лв. на година - защо сега не ги дадат, а от догодина. Те тази година са се напечелили. 700 млн. лв. могат да дадат", поясни Борисов.
По повод блокирането ни за "Шенген" Бойко Борисов заяви: „Преди 2 години, докато отговарях аз за България, беше нулева миграция. Последваха чегъртания, махания и уволнения на граничари. Те не са безкрайно много и добрите управленски кадри и който хванеш – става? Това, което се е случило на границата го показаха неслучайно, въпреки, че се е случило преди месец“.

Main Menu