Калин Стоянов разкри: МВР няма данни Сарафов да е бил част от мрежата на Нотариуса и Еврото

29 Фев 2024 09:05
Калин Стоянов разкри: МВР няма данни Сарафов да е бил част от мрежата на Нотариуса и Еврото Снимка: БГНЕС

Категорично сме готови за Шенген на всички нива. Това заяви пред БТВ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Мигранти

МВР шефът е изпратил доклад на премиера и президента за състоянието на нелегалната миграция в България. Отчита се спад с около 70% на броя на опитите за преминаване на мигрантите на българо-турската граница.

Нотариуса

Прокурорът по делото "Нотариуса" има право да изиска информацията дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР, допълни той.

В МВР има 22 сигнала срещу Божанов, коментира Стоянов. "Той е подал 6 сигнала."

Проверките, които направихме след твърденията, че полицията е пазила "SS" клуб, показаха, че автомобилите (бяла Астра, син Опел и Форд) отпред не са на МВР, каза Калин Стоянов.

"От ГДБОП не е изтичала информация по посока на Нотариуса. В изготвената справка от ГДБОП не фигурира името на Борислав Сарафов и не са установени данни за съпричастност на изпълняващия функциите главен прокурор към мрежата на Мартин Божанов и Петьо Еврото."

Иначе самият Калин Стоянов не знае къде се намира Петър Петров-Еврото, като предполага, че е в близка до България държава. Обявен е за общодържавно издирване.

Червеният пират

"Надявам се, че до няколко дни ще задържим "Червения пират", заплашвам външния министър, съдии, и пускал бомбени заплахи."

Убийството на Алексей Петров

Анализира се огромен брой информация, назначени са множество експертизи и се разпитват свидетели. Търси се физическият извършител на убийството на Петров.

Ротация

Относно ротацията, Стоянов е представил пред Мария Габриел приоритетите си и свършената работа. "Към момента нямам никакво предложение."