Борисов: Ако на 8 март сме се разбрали - вървим напред, ако не- гласуваме оставката на кабинета и отиваме на избори

29 Фев 2024 10:12

Имаме да доказваме на ПП как се избират независими органи. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус".

"Гледам, че колегите вече са в предизборна кампания. Европа работи с коалиционни споразумения. Не със сглобки, нитки, сварки, а с коалиционни споразумения. Ние ще проявим хладнокръвие и ще извървим целия път, който европейските солидни партии извървяват. На 5-ти март ще представя на партията коалиционното споразумение, на 6-ти ще го дам на колегите от ПП-ДБ да го четат, след това имаме конгрес в Букурещ, на 8-ми вече Денков и Габриел ще са приключили с оценките на министрите и ще могат да го коментират, аз ще оставя преговаряща група. Ако на 8 март сме се разбрали - продължаваме напред, ако не сме - гласуваме оставката на кабинета и отиваме на избори", каза Борисов.

"Ние спокойно и търпеливо ще се опитаме да преглътнем предизборната им кампания и квалификациите, защото ако си отворим устата и изброим всичко, което знаем, ще стане доста грозно", каза още лидерът на ГЕРБ.