ПП-ДБ обвиниха Бойко Борисов, че с "Турски поток" е осигурил старта на войната в Украйна

29 Мар 2024 11:24

ПП-ДБ иска да бъде създадена временна комисия в парламента, която да изследва фактите и обстоятелствата около изчезналата пътна карта за „Турски поток“, която впоследствие е била намерена в имейлите на руски депутати, както и всички факти и обстоятелства около изграждането на газопровода „Турски поток“ - символа на корупцията в България. Това обяви пред журналисти народният представител от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

"Обществото трябва да знае защо България осигури стартиране на войната в Украйна и даде тази възможност на Русия. Българските граждани трябва да знаят защо бяха похарчени 3 милиарда лева на българските данъкоплатци за руска тръба, която превозва руски газ. Само преди два дни Бойко Борисов каза, че е изключително горд от този проект. Наистина трябва да разберем дали България може да бъде горда с този проект и дали Борисов е работил за чужд интерес", добави той.

"Още на 6-ти март с колегите сме задали въпрос към енергийния министър дали пътната карта, която беше показана на обществото и изкарана от хакнат имейл на сътрудник на руски депутат е истинската пътна карта, която е била в Министерство на енергетиката. Отговорът е, че самото министерство не е убедено каква е пътната карта и откъде е. България обслужи геополитическия интерес на Путин и на Русия. Построявайки „Турски поток“, ние дадохме повод на Путин да започне войната срещу Украйна", каза на свой ред депутатът Ивайло Мирчев.

Novini.bg

Main Menu