Журналистът Мирела Веселинова: Прокуратурата, МВР и службите ни уверяват в абсолютни абсурди

11 Апр 2024 18:14

Няма гражданска реакция по въпроса с корупцията, има отделни граждански организации, които се опитват да притиснат властта да се бори с корупцията. Но без истински граждански натиск тази борба няма как да бъде успешна. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът Мирела Веселинова по повод разкритията за паралелно правосъдие и трусовете в МВР.

Преди журналистическите разкрития относно Нотариуса имаше само мълчание от институциите по повод мрежите за шантаж и търговия с влияние с цел да се постановяват съдебни актове под определено влияние, да се рекетира бизнес, д а се изпълняват политически поръчки . Имаме свидетелски показания, че прокурори са ходили в "Осемте джуджета" с прокурорски актове. Тези схеми продължават да съществуват, те не са умрели с Нотариуса и Пепи Еврото. Има срастване на силовите структури с правосъдието, институции се превръщат в бухалки, които обслужват задкулисието, заяви Веселинова.

По думите й акцията срещу шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова и скандала с бившия главен прокурор Живко Коцев са част от започващата предизборна борба.

Това е много силен знак за една много нечестна и кална предизборна кампания, която ще се води на кръв. Това е изключително страшен знак за демокрацията и институциите в България, защото по всичко изглежда, че службите и прокуратурата с е използват от определени политически сили за атакуване на политически противници, посочи Мирела Веселинова.

Журналистът смята, че Живко Коцев е бил притискан не да си подаде оставката, а да подпише показания, уличаващи бившия вътрешен министър Бойко Рашков във връзки със сочените за контрабандисти Марин и Стефан Димитрови.

Всичко това е абсолютен абсурд. Живеем в паралелен свят, в който прокуратурата, службите и органите на МВР ни уверяват в абсурдни ситуации, в нещо, което няма логик, подчерта Веселиноваа.

Не защитавам никого в тази схема. Не казвам, че Петя Банкова е невинна, неказвам, че Живко Коцев е невинен, но ние нямаме абсолютно никаква индикация в какво са обвинени, за да можем да си съставим мнение, но в същото време имаме изключително много данни, че това е организирана кампания на държавни институции, които са призвани да защитават правовия ред, а нарушават правомощията си, като се намесват в предизборната борба, каза още журналистът.

Main Menu