Трифонов: Беше ясно кой ще управлява служебното правителство на Главчев

16 Апр 2024 10:09

Бойко Борисов препоръча на министър-председателя на служебното правителство да смени външния министър Стефан Димитров заради лоша комуникация с партньорите си. Какво означава това, нямам никаква представа, но един час по-късно външният министър беше вече сменен. Това написа в официалния си профил във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ” (ИТН) Слави Трифонов.

Той попита кой управлява служебното правителство - министър-председателят Главчев или Бойко Борисов.

Отговорът всъщност беше ясен, още когато стана ясен съставът на правителството. Управлява го Бойко Борисов, няма абсолютно никакъв срам да го демонстрира, коментира Трифонов.

Според него истинските виновници за това са Христо Иванов и „Демократична България” и Кирил Петков и „Продължаваме промяната”, защото с техните идеи е била променена Конституцията и така са дали властта в ръцете на Бойко Борисов.

Късно снощи лидерът на БСП Корнелия Нинова написа във Фейсбук, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е признал, че служебният кабинет е негов.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че когато ротацията на редовния кабинет не се е случила, е написал на съпредседателя на „Продължаваме промяната” Асен Василев и тогавашния външен министър и вицепремиер Мария Габриел да останат министри в служебния кабинет – на финансите и на външните работи. Борисов бе категоричен, че в служебното правителство ГЕРБ застават зад военния министър Атанас Запрянов и искат служебният премиер Димитър Главчев да смени служебния външен министър Стефан Димитров. За служебното правителство лидерът на ГЕРБ каза, че е правено от служебния премиер Димитър Главчев.

Main Menu